Vores nye bog, Reclaiming Technology, ude i dag + bogreception


I dag er dagen, hvor vi med spænding kan annoncere udgivelsen af vores seneste udgivelse, “Reclaiming Technology – a Poetic-scientific Vocabulary”. Bogen er nu tilgængelig hos alle danske boghandlere, samt i vores webshop.

Dette unikke værk er designet til at inspirere nye måder at tænke, skabe og intervenere i teknologiens verden. Ved at åbne rammerne for, hvad teknologi kan være, via diverse kreative tekststilarter, tilbyder bogen et friskt og nyt perspektiv. Bogen er et let tilgængelig akademisk værk, som har rødder i en etnografisk tilgang kendt som STS (Science & Technology Studies) – et værktøj til at udforske forholdet mellem teknologi og samfund.

“Reclaiming Technology” består af 36 korte essays, som redaktørerne, Associate Professor på ITU, James Maguire og Professor på DTU, Brit Ross Winthereik, inviterede kolleger fra deres forskningsnetværk til at bidrage med. Forfatterne blev bedt om at analysere og kreativt problematisere spændende aspekter af deres teknologiske forskning, men med et bredt fokus, der kunne inkludere objekter, processer, håndværk, infrastruktur, koncepter eller interventioner.

Resultatet er en samling af kritiske og eksperimenterende tekster, der taler til og om teknologi på en mangfoldighed af måder. Mens nogle bidrag handler om traditionelle teknologier som maskinlæring, blockchain, datacentre, disruption, data, tal og infrastruktur, udforsker andre essentielle områder, hvor teknologi spiller en afgørende rolle på forskellige måder – som laboratorier, migration, grænser, kulstof, olie, vand og miljø.

Vi markerer denne udgivelse med en bogreception for inviterede og venner af huset på IT-Universitetet i København fra kl. 15-17. For yderligere information, er du velkommen til at kontakte os.

Læs mere om bogen i vores webshop – og køb den fysiske udgave eller download den gratis som e-bog under Open Access åben licens.